Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 8104

Javnosti dostupan nacrt regulacionog plana “Brčko Novo” Istaknuto

Započeo je javni uvid u nacrt Izmjena i dopuna regulacionog plana dijela stambenog naselja “Brčko Novo” koji je javnosti dostupan u Domu kulture u Brčkom od 24.06. do 23.07.2024.godine.

„Građani Brčko distrikta imali su već priliku da Nosiocu izrade Plana dostave mišljenja, primjedbe i sugestije za regulacioni plan dijela stambenog naselja „Brčko Novo“, na osnovu čega su i formirane smjernice i koncept planiranja, što je još jedan od načina uključivanja javnosti u proces izrade ovog Plana“, kazao je Samir Fazlović glavni prostorni planer-urbanista u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta, dodajući kako se građani uglavnom javljaju zbog privatnih parcela, dok rijetko kad upućuju prijedloge za javne površine.

Prema riječima Fazlovića, površina ovog dijela grada iznosi nešto više od 26 hektara, a predstavlja u najvećem dijelu izgrađeno građevinsko zemljište. Prostor predstavlja nastavak užeg centra grada, sa zastupljenim stambenim, poslovnim i javnim objektima, koji se razlikuju u cjelini, različiti su po namjeni i veličini, a cilj je ovaj dio grada učiniti boljim i atraktivnijim za život. Planirana je izgradnja autobusne stanice, te na jedan suvremeni način povezivanje s željezničkom stanicom, zatim izgradnja predškolske ustanove, gradskog parka, vikend pijaca i urbanih bašti. “

Javna rasprava vezana za nacrt Izmjena i dopuna regulacionog plana “Brčko Novo“ bit će održana 15.07.2024.godine u sali Doma kulture s početkom u 10:00 sati.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com