Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 8104

Vlada Brčko distrikta zaposliće od naredne školske godine novih 60 asistenata u nastavi Istaknuto

Vlada Brčko distrikta putem Odjeljenja za obrazovanje zaposliće od naredne školske godine novih 60 asistenata u nastavi.

Šef odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Zoran Bulatović rekao je da je novac za ove namjene osiguran u ovogodišnjem rebalansu budžeta, a cijeli postupak je bio neophodan usljed povećanog broja učenika kojima je potrebna asistencija u nastavi.

- Imamo 330 djece kojoj je potrebna asistencija prilikom nastave i koja su kategorisana uzimajući u obzir i djecu iz vrtića te nam je potrebno novih šesdeset asistenata za što će nam na mjesečnom nivou trebati oko 200 hiljada KM - rekao je Bulatović dodajući da će se na ovaj način kvalitetno riješiti radno-pravni status radnika u nastavi.

Ističe da je sigurno da je proces stručne podrške učenicima s poteškoćama u razvoju vrlo važan kako bi se vrtićkoj grupi i osnovcima, a time i i njihovim roditeljima pružila podrška u lakšem i potpunijem savladavanju nastavnih planova i programa kroz trajan sistemski način, zaključio je šef Odjeljenja Zoran Bulatović.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com