Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 8104

Darko Ćulum i Goran Pisić glavni kandidati za direktora SIPA-e Istaknuto

Konkurs za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) je zatvoren. Nezavisni odbor će uskoro pregledati pristigle prijave i odrediti datum za usmeni dio ispita ili intervjua za kandidate koji ispunjavaju uvjete.

Darko Ćulum, trenutni direktor SIPA-e, potvrdio je da se ponovo kandidovao za ovu poziciju. Prema izvorima, Ćulum ima veliku podršku, uključujući međunarodnu zajednicu. Međutim, Goran Pisić, šef policije Brčko distrikta, također je u trci i smatra se ozbiljnim kandidatom zbog podrške dijela SNSD-a.

Prema pravilima, mjesto direktora SIPA-e pripada osobi koja se izjašnjava kao Srbin, zbog čega su se uglavnom prijavili policijski službenici iz reda tog naroda. Iako je Nenad Nešić pokušao postaviti svoje kadrove, izvori kažu da će SNSD podržati Ćuluma ili Pisića.

Nakon intervjua, Nezavisni odbor će rang-listu dostaviti ministru sigurnosti BiH, koji će je proslijediti Vijeću ministara BiH za imenovanje novog direktora SIPA-e.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com