Menu

Princ iz Eleja 550x50

Pao dogovor za "Trojku 2": SDA, SBiH i DF izlaze zajedno na izbore u Kantonu Sarajevo Istaknuto

Stranka demokratske akcije (SDA), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Demokratska fronta (DF) postigli su dogovor da jedni drugima ne smetaju na lokalnim izborima, tj. u općinama gdje neka stranka ove trojke bude imala svog, ostale dvije neće imati svog kandidata, saznaje Klix.ba.

Ovaj dogovor je rezultat višesedmičnih razgovora između kantonalnih delegacija ovih stranaka.

Kako saznajemo, u petak će biti održana zajednička press konferencija na kojoj će javnosti biti predstavljeni detalji dogovora.

 

Ranije je traženo da pozicija gradonačelnika, ukoliko stranke ostvare većinu u Gradskom vijeću, pripade SDA, a prijedlog za gradonačelnika bi trebao biti Faruk Kapidžić.

 

Osim toga, SDA je zasigurno odustala od nekih načelničkih pozicija i svojih kandidata te će podržati kandidate DF-a i SBiH-a.

Istovremeno su, kada je riječ o Kantonu Sarajevo, odnosi unutar stranaka Trojke koju čine SDP, NS i NiP poljuljani te će u narednom periodu biti poznato da li će doći do njenog pucanja.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com